Förtätning Polaris

Radhusen byggs  som en förtätning av det befintliga bostadsområdet Polaris. Husen byggs i två plan med en lägenhetsyta på ca 104 m2. Till varje lägenhet finns ett eget kallförråd samt en uteplats i västerläge. I direkt anslutning till lägenheterna kommer ett grönområde med lekplats, boulebana och sittgrupper att anläggas. Även utemiljön i direkt anslutning till de befintliga fastigheterna kommer att rustas upp. Området på Polaris är eftertraktat för sitt utmärkta läge med närhet till centrum och kommunikationer.

Alla lägenheter har egen förgård och ingång, plattlagd uteplats i västerläge. Lägenheterna hyrs ut med kallhyra, och värms upp med radiatorer via en frånlufts värmepump. Uppvärmningskostnader och varmvatten går via hyresgästens egna el-abonnemang. Soptunnor är placerade i anslutning till lägenheten och varje lägenhet har egna avfallskärl, debitering sker separat.

Husen byggs enligt konceptet ”prisvärda bostäder”, ett koncept som utvecklats för att sänka byggkostnaderna och korta byggtiderna för att så sätt få en billigare hyra. Projektet riktar sig i första hand till befintliga hyresgäster som idag bor i flerfamiljshus men drömmer om en egen liten täppa eller uteplats. En förhoppning med projektet är att det ska öka rörligheten inom det befintliga hyresbeståndet.

Bofaktablad med planritning, se nedan

/Global/DisplayMultimediaDescription.ashx?guid=8114f08d-6c7c-4556-89d5-b784889ecdda

 

/Global/DisplayMultimediaDescription.ashx?guid=57325473-d2a7-4a1f-8997-f575bc9f5e05

Med reservation för eventuella avvikelser.
Bilden är en visionsbild och kan avvika från verkligheten.

  • FÖRTÄTNING POLARIS

FAKTA


Planerad byggstart:
Maj 2021

Planerad inflyttning:
Maj 2022

Publiceras för sökande: 
Januari 2022

Antal:
11 st fyror på ca 104 m2  i två plan.

Kallhyra:

12 161 kr/mån (exkl vatten, sopor och elförbrukning)

Uthyrningspolicy:

Höganäshems befintliga hyresgäster (gäller ej korttidskontrakt) har företräde till lägenheterna. Köpoäng gäller men endast nuvarande hyresgäster på Höganäshem kan söka lägenheterna.

Kontakt:

För mer information om projektet kontakta Angela Strand på 042-33 78 89 eller angela.strand@hoganashem.se