AB Höganäshem

 

Höganäs

Karta över Höganäs tätort

Höganäshems områden i tätorten finns markerade på kartan. Klicka på områdesnamnet så får du mer information om området. I cirkeln vid områdesnamnet ser du hur många lägenheter som finns lediga i området för tillfället.

 

Karta
 

Verkstaden

Verkstaden ligger omgiven av gammal småstadsbebyggelse. Här finns bland annat ett av Höganäs äldsta hus, Fyrkanten, och det anrika stadshotellet. Bostadsfastigheterna är uppförda i slutet av 1950-talet.
Områdesbild
 
Stäng
 

Trevnaden

Området Trevnaden ligger i Höganäs äldre delar och är just så trevligt som namnet antyder. Här finns ett stort antal lägenheter från början av 1970-talet och till fastigheterna hör ett parkeringshus.
Områdesbild
 
Stäng
 

Baneret

Baneret är ett spännande och lite annorlunda bostadsområde med flera större lägenheter. Några av lägenheterna har en indragen balkong i två plan, vilket ger ett unikt och särpräglat utseende.
Områdesbild
 
Stäng
 

Eros

Kvarteret Eros - en oas i centrum Höganäshems 35 hyreslägenheter har uteplats eller balkong mot en skyddad parkliknande utemiljö som fungerar som en oas för lekar och umgänge. Bostädernas standard är generellt sett mycket hög. I kvarteret ligger också Handelsbanken. Kvarteret består även av bostadsrätter och parhus.
Områdesbild
 
Stäng
 

Månstorp 12

Med sitt centrala läge, det är gångavstånd till centrum och bara ett stenkast från havet, är bostadsområdet Månstorp 12 ett av Höganäshems mest attraktiva bostadsområden.
Områdesbild
 
Stäng
 

Polaris

I Höganäshems bostadsområde Polaris bor man mitt i centrum, omgiven av stora gräsmattor och alldeles bredvid en park. Områdets lägenheter är eftertraktade bland annat för sitt utmärkta läge och tack vare en god kontakt grannar emellan.
Områdesbild
 
Stäng
 

Hammaren

Det här är ett lummigt och grönt område som ger en trivsam och ombonad känsla. Runt hyresfastigheten finns gröna ytor med bra lekmöjligheter för barn och trevliga sittplatser för vuxna.
Områdesbild
 
Stäng
 

Sälgen

Centralt i Höganäs med all service precis utanför knuten ligger Sälgen. Lägg dessutom till utsikten över en grönskande omgivning samt den höga standarden i lägenheterna, så får du verkligen ett bra boende.
Områdesbild
 
Stäng
 

Telefonen

Telefonen uppskattas av många, inte minst barnfamiljer! Bostadsområdet Telefonen är byggt i slutet av 1980-talet. I området finns olika typer av lägenheter.
Områdesbild
 
Stäng
 

Sjöcrona

Sjöcrona är idag ett lugnt, tryggt och attraktivt bostadsområde, omgivet av uppvuxna charmiga villakvarter, med närhet till grönområde. Härifrån tar man sig lätt till Höganäs centrum till fots, med cykel eller buss.
Områdesbild
 
Stäng
 

Nya Långaröd

Nya Långaröd är ett av Höganäshems nyare bostadsområden. De omtyckta lägenheterna var inflyttningsklara 1991. Lägenheterna i markplan har egen täppa. Andra lägenheter har stora inglasade balkonger med vidsträckt utsikt över åkrar och ängar.
Områdesbild
 
Stäng
 

Diana

Ett av Höganäshems mindre hyreshus, beläget mitt i centrum, byggt 1959. Här trivs hyresgästerna mycket bra. Omsättningen på lägenheterna är låg.
Områdesbild
 
Stäng
 

Månstorp 32

På bästa tänkbara läge i Höganäs med närhet till strand, hav, affärer och restauranger. Bostadsområdet ligger bara ett par hundra meter från stranden och erbjuder trivsam och trygg bostadsmiljö med mycket grönska och stora möjligheter till fritidsaktiviteter, lek och rekreation.
Områdesbild
 
Stäng
 

Olympia

Ett luftigt och ljust bostadsområde lite i utkanten av Höganäs med lummiga innergårdar. En del av lägenheterna har vidsträckt utsikt över den skånska slätten och Kullaberg.
Områdesbild
 
Stäng
 

Oden

Kv Oden ligger på Bruksgatan, ett centralt läge precis norr om Sundstorget, med närhet till handeln i centrum, hamnen och Kvickbadet med sin fina sandstrand.
Områdesbild
 
Stäng
 

Orion

Mer centralt kan man inte bo! Orion är från början av 1950- talet och är Höganäshems första bostadskvarter. Det är nära till allt och gångavstånd till det mesta.
Områdesbild
 
Stäng
 

Lyran

Här har man småstadsidyllen in på knutarna. Fastigheten utgör själva centrum. Julskyltningen och turisternas sommarbesök kan beskådas från köksfönstret.
Områdesbild
 
Stäng
 

Brorsbacke

Brorsbacke är idag ett modernt och centralt bostadsområde. För 200 år sedan var detta platsen för Höganäs första gruvschakt. Under 1980-talet byggdes bostadsområdet Brorsbacke.
Områdesbild
 
Stäng
 

Brorsbacke Trygghetsboende

Under första halvåret 2009 byggdes Brorsbacke Servicehus till Trygghetsboende. Trygghetsboende innebär bl a att Ni som hyresgäst förutom lägenhet får tillgång till olika tjänster som ingår i hyran.
Områdesbild
 
Stäng
 

Kolonien

Kolonien är ett av Höganäshems större och mest barnvänliga bostadsområden, byggt 1965-66. De är i tre våningar, med tvättstuga och förråd i källaren. Lägenheterna håller god standard och de flesta har balkong.
Områdesbild
 
Stäng
 

Vikingen

Ett uppvuxet och trivsamt område med både hyresrätter och bostadsrätter, varav hyresrätterna ägs av Höganäshem.
Områdesbild
 
Stäng
 
Karta