SÅ HÄR GÅR DET TILL ATT SÖKA STUDENT- & UNGDOMSLÄGENHET

Är du mellan 16 och 25 år kan du söka våra ungdomsbostäder. De är mindre lägenheter med låg hyra som är till för att unga lättare ska komma in på bostadsmarknaden.

HUR SÖKER JAG UNGDOMSBOSTAD?
För att söka måste du vara registrerad i vår bostadskö, precis som med våra övriga bostäder erbjuds bostaden till den sökande som har mest köpoäng. Du hittar alla lediga lägenheter här. Finns det inga publicerade har vi i inga lediga just nu.

VEM KAN SÖKA?
Ungdomsbostaden är tänkt som en första bostad. Du måste vara under 25 år när du söker lägenheterna. Du får bo kvar i ungdomslägenheten fram till året du fyller 30, därefter upphör ditt hyreskontrakt med 3 månaders uppsägningstid.

  • För att få hyra en ungdomslägenhet behöver du uppfylla kraven i vår uthyrningspolicy. 
  • Är du under 18 år ska målsman stå på hyreskontraktet.
  • Höganäshem godkänner inga andrahandsuthyrningar eller byten av ungdomslägenheterna.
  • Är du studerande har du förtur till de lediga lägenheterna. Detta skall kunna styrkas via antagningsbesked eller registreringsbevis i digital form.

VAD HÄNDER MED MINA POÄNG?
För att du i framtiden ska ha en bra möjlighet att flytta vidare till ett annat boende behåller du dina poäng som du samlat ihop innan du fick ungdomsbostaden. Men för att du ska fortsätta behålla köpoängen måste du årligen uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

VAR FINNS UNGDOMSBOSTÄDERNA?
I nuläget hittar du våra ungdomsbostäder i kvarteret Kolonien, som är ett kombinerat student- och ungdomsboende.
Studenter har förtur till lägenheterna.