ALLMÄNNA UTRYMMEN

DU & DINA GRANNAR
Vi vill att alla våra hyresgäster ska trivas hos oss och visa hänsyn mot, och omtanke, om varandra. Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trivsam och trygg boendemiljö. Visa till exempel extra hänsyn mellan klockan 22.00 och 06.00 och informera dina grannar när du ska ha fest. Hjälps åt att förhindra inbrott och lämna inte entrédörrar öppna.

MATA INTE FÅGLAR
Lägg inte ut mat till fåglar eftersom råttor och möss då kan komma att dras till området.

RÖKNING
Det är inte tillåtet att röka i hissar, trapphus, tvättstugor, källare, på vindar eller andra gemensamma utrymmen i fastigheten. Det kan också vara känsligt att röka på balkongen, ta hänsyn till dina grannar.

TRAPPHUS
Håll fritt för utryckning i trapphusen och på loftgångar. Det är viktigt att hålla dessa utrymmen rent från sådant som är brännbart eller hindrar framkomligheten. Vid olycka är dessa utrymningsvägar och ska alltid vara fria från barnvagnar, cyklar, rollatorer eller annat som kan vara i vägen vid olycka eller fatta eld vid brand.

 Trapphus och allmänna utrymmen är ingen lekplats eller samlingsplats.

CYKLAR & BARNVAGNAR
Cyklar ska placeras i speciellt anvisade cykelrum eller i cykelställ. De får alltså inte vara uppställda i eller intill buskage eller dylikt. Trasiga och feluppställda cyklar kan komma att avlägsnas.

Barnvagnar kan placeras i anvisade barnvagnsrum.

Vi samlar kontinuerligt ihop och avlägsnar skrotcyklar och annat skräp som befinner sig i cykelställ, på allmänna ytor och utrymmen. Det som avlägsnas från områdena kommer att förvaras i högst tre (3) månader och därefter avlägsnas till soptipp. Det som bedöms utgöra skräp slängs direkt.

Tillvarataget material visas efter överenskommelse med respektive bovärd.

MOPEDER, MOTORCYKLAR & PERMOBIL
Mopeder och motorcyklar får endast parkeras utomhus och på avsedd plats, inte i något utav våra cykelrum eller hyresgästförråd. Detta gäller såväl bensin- som eldrivna mopeder.  Detta då det är en ökad brandrisk samt att dem kan inte stå i vägen vid en eventuell utryckning. Har du en permobil så behövs den laddas i ett separat utrymme på grund av risk för gnistbildning. Vi har särskillda platser att hyra för dessa.

TACK FÖR ATT DU MEDVERKAR TILL ATT FÖRBÄTTRA BOENDEMILJÖN FÖR ALLA!

Vänner runt ett bord