AB Höganäshem

 

Allmänna utrymmen

Du och dina grannar

Vi vill att alla våra hyresgäster ska trivas hos oss och visa hänsyn mot, och omtanke, om varandra. Tillsammans hjälps vi åt att skapa en trivsam och trygg boendemiljö. Visa till exempel extra hänsyn mellan klockan 22.00 och 06.00 och informera dina grannar när du ska ha fest. Hjälps åt att förhindra inbrott och lämna inte entrédörrar öppna.

Mata inte fåglarna

Lägg inte ut mat till fåglar eftersom råttor och möss då kan komma att dras till området.

Bilar och mopeder i området

Kör inte in med bil eller moped i bostadsområdet om det inte är absolut nödvändigt. Barn kan leka där.

Rökning

Det är inte tillåtet att röka i hissar, trapphus, tvättstugor, källare, på vindar eller andra gemensamma utrymmen i fastigheten. Det kan också vara känsligt att röka på balkongen, ta hänsyn till dina grannar.

Trapphus

Håll fritt för utryckning i trapphusen och på loftgångar. Det är viktigt att hålla dessa utrymmen rent från sådant som är brännbart eller hindrar framkomligheten. Vid olycka är dessa utrymningsvägar och ska alltid vara fria från barnvagnar, cyklar, rollatorer eller annat som kan vara i vägen vid olycka eller fatta eld vid brand.

 Trapphus och allmänna utrymmen är ingen lekplats eller samlingsplats.

Cyklar/Barnvagnar

Cyklar ska placeras i speciellt anvisade cykelrum eller i cykelställ. De får alltså inte vara uppställda i eller intill buskage eller dylikt. Trasiga och feluppställda cyklar kan komma att avlägsnas.

Barnvagnar kan placeras i anvisade barnvagnsrum.

Vi samlar kontinuerligt ihop och avlägsnar skrotcyklar och annat skräp som befinner sig i cykelställ, på allmänna ytor och utrymmen. Det som avlägsnas från områdena kommer att förvaras i högst tre (3) månader och därefter avlägsnas till soptipp. Det som bedöms utgöra skräp slängs direkt.

Tillvarataget material visas efter överenskommelse med respektive bovärd.

 

Tack för att du medverkar till att förbättra boendemiljön för alla!