FLYTTA UT

UPPSÄGNING
Du kan säga upp ditt hyreskontrakt på två olika sätt:
Enklast är att säga upp kontraktet på Mina sidor. Där kommer du att signera din uppsägning med Bank-ID.

Om du inte har Bank-ID kan uppsägning istället göras skriftligen. På baksidan av ditt hyresavtal finns möjlighet att skriva en uppsägning, men det går också bra använda ett vanligt papper eller på en förtryckt blankett.

UPPSÄGNINGSTID
Kontraktet ska sägas upp minst tre månader innan du ska flytta. Uppsägningstiden räknas från nästa månadsskifte efter uppsägning, alltså tre hela kalendermånader. Glöm inte att en eventuell garage- och parkeringsplats också behöver sägas upp.

Vid uppsägningstillfället är det viktigt att du lämnar aktuella kontaktuppgifter så att de som får erbjudande om att gå och titta på lägenheten kan kontakta dig för att boka in en tid för visning.

NÅGRA EXEMPEL
Om du säger upp din lägenhet den 31 januari så gäller uppsägningen till avflyttning den 1 maj. Uppsägningstiden är alltså februari, mars och april.

Om du däremot säger upp lägenheten den 4 februari så gäller uppsägningen till den 1 juni. Uppsägningstiden är då mars, april och maj.

FÖRBESIKTNING
När uppsägningen har kommit oss tillhanda så skickar vi en bekräftelse och i den meddelar vi när lägenheten ska förbesiktigas, och du som hyresgäst bör vara närvarande då. Skulle tiden inte passa hör du naturligtvis av dig till oss för att komma överens om en annan tid. Förbesiktningen görs för att vi ska veta i vilket skick bostaden är och för att du ska ha en möjlighet att åtgärda eventuella brister i tid.

VISNING
Vid uppsägningstillfället kommer vi överens om vem som visar lägenheten för nya sökande. Normalt sett visar hyresgästen själv sin lägenhet, men om du inte kan eller vill så hjälper vi självklart till med detta.

SLUTBESIKTNING & AVFLYTTNING

Kontakta kundservice cirka en vecka innan du flyttar för att komma överens om tid för avflyttningsbesiktning. All utrustning som tillhör bostaden såsom dörrar, hatthylla och gardinbeslag ska finnas i lägenheten vid detta tillfälle. Lägenheten måste också vara helt tömd och flyttstädad. Det gäller också balkong och förrådsutrymmen och eventuellt. Flyttstädningen är viktig och det gäller att vara noggrann. Om städningen inte blir godkänd vid slutbesiktning måste vi debitera dig för detta.

I samband med avflyttnings-besiktningen ska samtliga nycklar lämnas till bovärden. Det gäller även tvättcylinder, passerbricka och parkeringskort om detta finns.

EL, BREDBAND & TV
Glöm inte säga upp eller flytta dina abonnemang för el, telefoni och bredband i god tid innan du flyttar. Du ska ha ett giltigt elavtal under hela kontraktstiden.

Du behöver även göra en flyttanmälan till Höganäs Energi senast 5 arbetsdagar innan utflytt. Det görs enkelt via ett formulär på hoganasenergi.se eller genom att ringa 042 - 33 74 00.

hund
Läs mer här om vår checklista inför utflyttning Inför utflyttning