BYGGPROJEKT

SÅ HÄR HYRS NYPRODUKTION UT

Uthyrningen av nyproducerade bostäder sker via vår hemsida. För att kunna anmäla intresse måste du vara registrerad som bostadssökande i vår bostadskö. Om du är intresserad men inte har tillgång till Internet är du välkommen att använda kunddatorn på vårt kontor på Östra Parkgatan 2.
Nyproducerade bostäder annonseras på vår hemsida under Lediga Lägenheter. Uthyrningsprocessen i nybyggnationen tar oftast längre tid än ordinarie lägenheter då antal lägenheter och prioritering spelar roll för vilka lägenheter som erbjudande går ut till.
Om du är spärrad från att göra intresseanmälningar på lediga bostäder, är du även spärrad från att anmäla intresse på nyproducerade bostäder.

UTHYRNINGSPROCESSEN

STEG 1 – ANMÄLAN PÅ NYBYGGNATION

Ca 6-12 mån innan inflyttning öppnas anmälan på respektive nyproduktionsområde.
För dig som har anmält intresse på ett nyproduktionsområde skickas ett informationsbrev ut med mer information strax innan lägenheterna släpps.

STEG 2 – INTRESSEANMÄLAN PÅ LÄGENHET

Nybyggnationslägenheterna hittar du under ”Lediga Lägenheter” och de har en ikon framför som visar att de ingår i en etapp. Skulle du vilja ändra prioriteringsordning så går du in under ”intresseanmälan” och klickar på ”Ändra prioritering” och trycker på pil upp respektive ner för att få dem i den ordningen du önskar. Observera att prioriteringsordningen inte går att ändra efter att lägenheten tagits bort från hemsidan.
Lägenheterna hyrs ut på ritning, det betyder att du som söker, istället för en visning, får titta på en ritning över bostaden.

STEG 3 - ERBJUDANDE

När intresseanmälanstiden är slut skickas erbjudande ut till en eller flera personer. Huvudregeln är att lägenheterna fördelas efter köpoäng och erbjuds enligt vår hyrespolicy om inget annat anges på respektive projekt. Observera att varje nyproduktion kan ha avvikande regler, läs därför noga informationen under respektive projekt. Före ett erbjudande om lägenhet tar vi även en kreditupplysning om den sökandes ekonomiska förhållanden inte är kända. Om du inte uppfyller Höganäshems uthyrningspolicy och kriterier går vi vidare till nästa sökande.

STEG 4 - SVAR PÅ ERBJUDANDE

Erbjudanden ser du på "Mina sidor" där du även kan följa uthyrningsprocessen för de lägenheter du anmält intresse på. Du har en normalt en vecka på dig att svara. Om lägenheten inte var något för dig är det ändå viktigt att du svarar på erbjudandet så vi kan gå vidare med andrasökande som väntar.

Tackar du JA till lägenheten förbered att kunna styrka din inkomst i form av anställningsintyg, lönebesked eller liknande.

STEG 6 - KONTRAKTSKRIVNING.

Den som tackar ja kontaktas personligen och får teckna avtal på lägenheten. Kontraktskrivning sker inom ett par dagar och då ska du även styrka din inkomst.

18 Sjöcrona etapp 3

 

STÅR DU I VÅR BOSTADSKÖ?

För att kunna anmäla ditt intresse för nybyggnation behöver du först ställa dig i vår bostadskö. Det gör du snabbt och enkelt här.

Klicka här för att ställa dig i vår bostadskö.

3d översikt efter att etapp 3 är byggt

Färdigställda projekt

2023 Kolonin Studentbostäder
25 lägenheter

2021 Moroten
7 lägenheter

2021 Sparrisen
8 lägenheter

2020 Månstorp 35
14 lägenheter

2020 Löparen 2
18 lägenheter

2020 Kulan 2
18 lägenheter

2019 Sjöcrona etapp 3
64 st lägenheter

2018 Månstorp 32
51 lägenheter

2015 Oden
14 lägenheter

2013 Oden
24 lägenheter

2011 Sjöcrona
72 st lägenheter