TRYGGHETSBOENDE

VAD ÄR ETT TRYGGHETSBOENDE? 
Ett trygghetsboende är en bostadsform som vänder sig till en mognare målgrupp. På ett trygghetsboende ställs höga krav på tillgänglighet. Lägenheterna är funktionellt utformade för att passa en äldre målgrupp. De ska vara planerade så att hyresgästen kan bo kvar hemma om behov av stöd i vardagen uppstår i form av hemtjänst, larm eller fysisk anpassning för att öka tillgängligheten. En grundsten för trygghetsboendet är social gemenskap. I huset finns gemensamma utrymmen där hyresgästerna kan umgås spontant eller vid ordnade aktiviteter. På plats finns också en trivselvärd som har till uppgift att främja trivseln och ordnar aktiviteter. Verksamheten är öppna för alla. Det innebär att du som är 65+ i kommunen är välkommen att ta en fika i caféet eller delta i aktiviteterna – här är alla välkomna.

trygghetsvärdinnorna

Våra trygghetsvärdinnor. Från vänster: Ida, Annika Ha, Annika Hå. 

DITT HEM

I våra trygghetsboenden bor du i en vanlig lägenhet som är anpassad till äldres fysiska och sociala behov. Här får du möjlighet att leva ett aktivt och socialt liv i en trygg miljö.

TRYGGT OCH TRIVSAMT
Trygghetsboendena ligger centralt med närhet till kommunikation, vårdcentral och affärer. Vi är en öppen verksamhet som innebär att du som är 65+ i Höganäs kommun är välkommen att ta en fika i caféet eller delta i våra aktiviteter – hos oss är alla välkomna.

GEMENSKAP
I våra trygghetsboenden finns trivselvärdar som skapar förutsättningar för värdefulla möten. Vi har bland annat gymnastik, café, bingo, quiz och musikunderhållning.  Här hittar du alla aktiviteter.

 

VÅRA TRYGGHETSBOENDE

Brorsbacke trygghetsboende 65 +
Midgårdens trygghetsboende 65 +
Löparen trygghetsboende 65+ 
Månstorps trygghetsboende 75+