17 Kolonien

Kolonien är ett av Höganäshems större och mest barnvänliga bostadsområden, byggt 1965-66. Området ligger alldeles i utkanten av centrala Höganäs, ett stenkast från bland annat en grundskola, kommunens gymnasium och en större matvaruaffär. Husen är i tre våningar, med tvättstuga och förråd i källaren. Lägenheterna håller god standard och har balkong, vissa av balkongerna är inglasade. Runt bostadshusen finns stora grönområden och flera lekplatser. De är omgärdade med buskar och staket vilket ger ökad trivsel och trygghet.

PRISVÄRDA LÄGENHETER FÖR STUDENTER & UNGDOMAR
Den nya fastigheten är ett förtätningsprojekt i två våningar i anslutning till det befintliga bostadsområdet. Bottenvåningen inrymmer ett LSS-boende i Höganäs Kommuns regi. På andra våningen bygger Höganäshem 25 lägenheter för studenter och unga upp till 25 år.

Lägenheterna är yteffektiva och klarar dom moderna byggkrav som krävs idag. Trots sin yteffektivitet så finns det både kombimaskin, tvätt/tork och diskmaskin i lägenheterna samtidigt som man har ett gemensamt "vardagsrum" i korridoren för umgänge. I korridoren finns det separat förråd om ca 2 kvm.

Rummet har vita väggar och en melerad platsmatt i toner av vit/grå/svart, köket har vita skåpsluckor med kromade handtag, svartmönstrad bänkskiva, kyl/frys. Toaletten har vita väggar med svart våtrumsmatta, spegelskåp över handfat.

Området ligger alldeles i utkanten av centrala Höganäs, ett stenkast från bland annat en grundskola, kommunens gymnasium och en större matvaruaffär samt närhet till allmänna kommunikationer.

STUDERANDE HAR FÖRTUR TILL LÄGENEHETERNA

Studentbostäder utomhusmiljö

ADRESS:
Långarödsvägen 44 A-B, 46 A-D, 48 A-B, 50 A-D, 52 A-B, 54 A-D
Studentbostäderna: Långarödsvägen 42

NÄRHET:
AFFÄRCENTRUM:  ca 800 m
F-9 SKOLA:  ca 100 m
STRANDEN: ca 1,0 Km

HISS:
Nej

PARKERING:
Ja, finns att hyra

Bostadstyp Rum Antal
Lägenhet 1 49
Lägenhet 2 38
Lägenhet 3 50
Lägenhet 4 12
Lägenhet 5 15