DET ÄR SJÄLVKLART ATT DU SKA KUNNA LADDA DIN ELBIL HOS HÖGANÄSHEM!
Vi strävar efter att möjliggöra elbilsladdning överallt där det är praktiskt och tekniskt möjligt. Det innebär att vi försöker hitta bästa möjliga alternativet för dig, antingen på den p-plats du har idag eller i närheten av ditt boende. Du som är intresserad av en laddplats fyller i intresseanmälan, så undersöker vi förutsättningarna att bygga denna där just du bor!

VAD KOSTAR EN LADDPLATS?
936 kr i månadshyra från Höganäshem och då ingår ladduttag och parkeringsplats. Priset avser 2023 och omfattas av en årlig hyreshöjning på 2%.

2 kr/ kwh i förbrukningskostnad från laddoperatören E-Ways.
Indexreglering av elpriset kan förekomma beroende på rådande elpriser och övriga förändringar i myndighetspriser.

HUR GÅR DET TILL?
Du fyller i intresseanmälan. Därefter undersöker vi förutsättningarna för att bygga en laddplats i området. Ibland kan det bli aktuellt att byta parkeringsplats till en som är mer lämpad för att kunna bygga en laddplats.Nästa steg är att vi tecknar ett hyresavtal. Därefter byggs laddplatsen.

LADDA MED LADDKORT
Höganäs Energi AB tillhandahåller via Eways kostnadsfria laddkort som används vid aktivering av laddbox samt laddning. Du betalar för förbrukad el månadsvis i efterskott. Vid beställning av laddkort så registrerar du ett betal- eller kreditkort. Varje månad får du ett kvitto på samtliga laddningar och det totala beloppet dras från det registrerade betalkortet. 

LADDBOX
Max kapacitet: 3,7 kW per plats enligt beställning. Variation uppåt kan förekomma.

Konfigurering enligt:

• 1 st. Typ2-uttag (ingen typ 2 kabel medföljer, endast uttag på laddbox)

• Inbyggd RFID läsare för personligt laddkort.
ÄR DÄR NÅGON UPPSÄGNINGSTID?
Ja, 3 månader.

SUPPORT & SERVICE
Felanmälan sker till Höganäs Energi. Ring 042-33 74 00 eller skicka ett mejl till kundservice.el@hoganas.se
Vid yttre påverkan eller handhavande fel kan en avgift tillkomma. Felsökning påbörjas inom 48 timmer och åtgärdas snarast.

ÖVRIGA FRÅGOR
Kontakta Patrik Håkansson på 042-33 72 81 eller patrik.hakansson@hoganashem.se

Bild på en elbil