Sjöcrona är idag ett lugnt, tryggt och attraktivt bostadsområde som har utvecklats starkt under de senaste åren. Flera större bostadsbyggen i form av radhus men även en större förskola har byggts inom området. Den nya bebyggelsen smälter väl in i den ursprungliga miljön bestående av villakvarter och grönområden. Härifrån tar man sig lätt till Höganäs centrum till fots, med cykel eller buss.

I området finns nu fem hus i två plan byggt 2013 och två hus med fem och sex våningar, byggt 2019.

Husen på de fem tvåplanshusen har fasader i mörkt tegel och traditionella sadeltak. Tre av husen har invändiga trapphus som leder till vardera fyra lägenheter, vilket skapar en trygg och gemensam känsla för de boende. Lägenheterna i de andra två husen har sin egen entré, även de på andra våningen som nås via egen eller delad trappa, för de som värdesätter det.

Alla lägenheter är ljusa, genomgående och har en öppen planlösning. Badrummen är väl tilltagna och de rymliga köken har gott om förvaringsutrymmen. Bostäderna i markplan har alla egen uteplats om ca 15-20 kvm och på övre plan har alla egen balkong av större modell. Mellan husen finns gemensamma ytor med lekplats, boulebana, stor gräsmatta och gott om plats för de boende att mötas på.

Fem och sex våningshusen på Lergatan 4 och Travgatan 7 är lägenheter med välplanerade och moderna planlösningar. Husen har fasader i röd/brunt tegel med balkonger till alla lägenheter. I direkt anslutning till bostadshusen ligger lägenhetsförråd och miljöhus i friliggande byggnader.

Lägenheterna har en öppen planlösning med stort ljusinsläpp, rymlig entré och möblerbara balkonger vilket ger en hög boendekvalitet. Väggarna är målade i ljusa färger och på golven ligger antingen ekparkett eller grå klinkerplattor. Porttelefon finns i entré med telefonapparat i alla lägenheter. Datauttag finns i lägenhetens alla rum utom toaletten. 

Bilparkeringar och garage finns att hyra inom området. Plats för cyklar alldeles utanför bostadshusen.

ADRESS:
Lergatan 1
Lergatan 4
Askegatan 1
Travgatan 2, 4, 5, 7

NÄRHET:
AFFÄRCENTRUM: ca 1,6 km
F-9 SKOLA: ca 600 m
STRANDEN: ca 1,8 km

HISS:
Ja, Travgatan 2, 4, 5, 7 & Lergatan 1

PARKERING:
Ja, finns att hyra

GARAGE:
Ja, finns att hyra

Bostadstyp Rum Antal
Lägenhet 1 24
Lägenhet 1,5 8
Lägenhet 2 68
Lägenhet 3 47
Lägenhet 4 0

Lergatan 4