AB Höganäshem

 

Autogiro

Om du anmäler dig till autogirot kommer dina betalningar till oss att ske automatiskt. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på kontot. Du riskerar därmed inte att få någon dröjsmålsränta eller förseningsavgift, du behöver inte heller betala långt i förväg, vid t ex en semesterresa.

Så här gör du

Skicka in en ifylld autogiroblankett som du kan få på Höganäshems kontor eller ladda klicka här för att komma till vår sida med blanketter. En skriftlig bekräftelse på att medgivandet är registrerat kommer från din bank. Betalning via autogiro börjar gälla när du erhåller en hyresavi med texten ”makulerad” på raden för summan. Därefter skickas hyresavier endast när det sker någon förändring av hyresbeloppet, t ex i samband med hyreshöjning. Du kan däremot välja att se din hyresavi via e-faktura. Det anmäler du via din internetbank.

Täckning

Det måste finnas täckning på kontot senast dagen innan förfallodagen. Det går inte att sätta in pengar samma dag som hyran ska dras. Skulle täckning saknas måste manuell inbetalning göras omgående för att undvika försenings- och kravavgifter.

Vilken dag dras autogiro?

Autogiro dras alltid natten mot den sista i månaden om förfallodagen infaller en vardag. Om den infaller under en helgdag dras beloppet föregående bankdag/vardag.

Har man valt att autogirodragning ska dras cirka 10 dagar innan ordinarie dragning gäller samma relger som ovan.

Byte av konto/bank

Om du byter konto eller bank ska du kontakta din bank.

Avanmälan

Om du vill avanmäla autogiro ska du kontakta din bank.